Netradiční masové kuličky ve skvělé omáčce. Takovou nebeskou manu jste ještě nejedli!

5318
Sdílejte

Pracovní postup

Cibuli nasekejte nadrobno, přidejte všechny ostatní suroviny na masové kuličky a řádně propracujte v těsto. Navlhčenou rukou vytvarujte malé kuličky, které zprudka orestujte na oleji. Při restování dbejte na to, aby se na povrchu udělala krásná kůrčička. Uvnitř mohou zůstat syrové.

Troubu předehřejte na 200°C. Orestované kuličky dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi 15 minut.

Mezitím si připravte omáčku. Nahrubo rozmačkejte česnek a několik minut ho nechejte restovat na oleji. Občas promíchejte, aby se nespálil a nezhořkl! Opečený česnek přendejte na talíř. Houby nakrájejte na kousky a orestujte na zbylém oleji. Zasypte je moukou, krátce zasmahněte, přidejte vodu, česnek, osolte a vařte, až omáčka zhoustne.

Tip

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články