Pracovní postup
Cibuli nasekejte nadrobno, přidejte všechny ostatní suroviny na masové kuličky a řádně propracujte v těsto. Navlhčenou rukou vytvarujte malé kuličky, které zprudka orestujte na oleji. Při restování dbejte na to, aby se na povrchu udělala krásná kůrčička. Uvnitř mohou zůstat syrové.
Troubu předehřejte na 200°C. Orestované kuličky dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi 15 minut.
Mezitím si připravte omáčku. Nahrubo rozmačkejte česnek a několik minut ho nechejte restovat na oleji. Občas promíchejte, aby se nespálil a nezhořkl! Opečený česnek přendejte na talíř. Houby nakrájejte na kousky a orestujte na zbylém oleji. Zasypte je moukou, krátce zasmahněte, přidejte vodu, česnek, osolte a vařte, až omáčka zhoustne.
Tip