Kefír je nejen dobrý a zdravý nápoj, ale také skvělá přísada na pečení. Těsto, do kterého nalijete kefír, je krásně vláčné a lahodné. Dnes vám nabízíme recept na luxusní nadýchané kefírové donuty, chcete-li americké koblihy. Zvládnou ho i úplní začátečníci. Suroviny a popis práce najdete na další straně.
Ingredience
- 200 ml kefíru
- 4 polévkové lžíce cukru
- 1 vejce
- 1 špetka vanilky
- 50 g změklého másla
- 400−450 g polohrubé výběrové pšeničné mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
Na smažení
- rostlinný olej
Postup práce
Změklé máslo vyšlehejte s vejcem a cukrem do pěny. Přidejte kefír a opět řádně promíchejte. Prosátou mouku smíchejte s vanilkou a kypřícím práškem a přidejte ke kefírové směsi. Přisypávejte ji opatrně a stále zapracovávejte do těsta.