Jak se zbavit ucpaného nosu za pouhých 15 minut.

4062
Sdílejte

Masáž se provádí krouživými pohyby v oblasti křídel nosu po dobu 1-2 minut ukazováčkem a prostředníkem, jemně tlačte. Tento postup pomůže otevřít nosní průchody a bude mnohem snažší uvolnit nos.

          4. Použijte zvlhčovač vzduchu.

      
 
Když je vlhkost vzduchu menší než 40%, vyschne hlen v nose a narušuje volné dýchání. Pokud máte příliš mnoho hlenu a vlhkost vzduchu je nízká, mohou se vyvinout závažné bakteriální komplikace. Optimální obsah vlhkosti je od 40% do 60%.

                  5. Prohřejte si nos.

Vezměte si teplý kus látky (můžete ho zahřát v mikrovlnné troubě nebo ho dát do horké vody a opatrně ho stlačit). Neměl by být  příliš horký, jen při příjemné teplotě. Teplo způsobí, že jakýkoli hlen bude tekutější. Po zahřátí uvolněte nos nebo ho umyjte fyziologickým roztokem.

      6. Pokud je alergie příčinou rýmy, cvičte.

 
                                       Když je vaše srdeční frekvence dostatečně zvýšená a vaše tělo se zahřívá, má to dobrý vliv na fluidizaci hlenu v nose a bude mnohem snazší uvolnit nos. 15 minut fyzické aktivity bude stačit na zvládnutí alergické rýmy (pokud se vyhnete alergenům).
fitness, home, technology and diet concept – smiling teenage girl doing push-ups and looking at tablet pc computer at home

Kam dál?

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

„Epidemie“ srdečních selhání. Do roka po odchodu z nemocnice zemře každý pátý člověk po srdečním selhání, každý čtvrtý se k lékařům vrací do měsíce

Další články