Zbyla jí bramborová kaše. Místo, aby ji vyhodila, udělala z ní báječnou večeři. Takovou lahodu jste ještě nejedli!

7161
Sdílejte

Ze všech stran slýcháme, že se jídlem nemá plýtvat. Ale co naděláme, když se všechno nesnědlo. Občas zkrátka množství neodhadneme a nějaké jídlo prostě zbude.

Dnes však vůbec nevadí, že ze včerejška zbylo více brambor. Máme pro vás skvělý recept na dobré a snadné jídlo. Základem je bramborová kaše doplněná o lahodné žampiony nebo jiné houby.
A navíc vám prozradíme recept na famózní studenou okurkovou omáčku.

Ingredience

Na karbanátky
• 300 až 400 g bramborové kaše
• 30 g másla
• 200 g sýra
• 1 vejce
• 1 snítka kopru
• 3 lžíce zakysané smetany
• 160 g mouky
• 200 g hub
• sůl
• pepř
• mouka na obalení

Na studenou omáčku
• 1 okurka hadovka
• 2 stroužky česneku
• kopr
• 200 g kysané smetany nebo majonézy
• sůl

Postup práce

Brambory uvařte ve slupce, ještě horké oloupejte a rychle rozmačkejte vidličkou. Poté do nich přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články