Ze všech stran slýcháme, že se jídlem nemá plýtvat. Ale co naděláme, když se všechno nesnědlo. Občas zkrátka množství neodhadneme a nějaké jídlo prostě zbude.
Dnes však vůbec nevadí, že ze včerejška zbylo více brambor. Máme pro vás skvělý recept na dobré a snadné jídlo. Základem je bramborová kaše doplněná o lahodné žampiony nebo jiné houby.
A navíc vám prozradíme recept na famózní studenou okurkovou omáčku.
Ingredience
Na karbanátky
• 300 až 400 g bramborové kaše
• 30 g másla
• 200 g sýra
• 1 vejce
• 1 snítka kopru
• 3 lžíce zakysané smetany
• 160 g mouky
• 200 g hub
• sůl
• pepř
• mouka na obalení
Na studenou omáčku
• 1 okurka hadovka
• 2 stroužky česneku
• kopr
• 200 g kysané smetany nebo majonézy
• sůl
Postup práce
Brambory uvařte ve slupce, ještě horké oloupejte a rychle rozmačkejte vidličkou. Poté do nich přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí.