Pokud uvidíte dítě sedět v této pozici, zastavte ho, dokud je čas! Ohrožuje svoje zdraví.

5424
Sdílejte

Protože nohy nesou celou váhu těla, může časté sezení v pozici W způsobit celou řadu zdravotních potíží. Přinejmenším povede k oslabení svalového tonusu. Přispívá také k narušení tělesné rovnováhy. Dojít může k vychýlení páteře.

Problémy s koordinací

V pozici „W“ je na jistou oblast těla vyvíjen vždy vyšší tlak než na ostatní části těla. Tato nerovnováha vede k tomu, že dítěti se nerozvíjí motorické schopnosti a schopnosti koordinace ruka-oko.

Dítě je později horší v házení nebo běhání a skákání. Svaly trupu nejsou plně vyvinuty, protože na ně nebyl vyvíjen žádný tlak.

Děti proto nejsou schopny vykonávat úkoly, které zahrnují pohyb ramen. To se může odrazit i na jejich schopnosti psát nebo provádět další školní úkony.

Problémy s kostmi a klouby

Kosti dítěte jsou ve vývinu. Špatné držení těla je nenapravitelně zdeformuje. Takové deformace vedou k mnoha vážným problémům s klouby, zády a podobně.

Kosti mohou dokonce začít růst do strany. To může vést k ohnutí páteře a podle nejnovějších lékařských poznatků i k zastavení mentálního vývoje. Ale nepanikařte, existuje mnoho faktorů, které mohou mít vliv na psychické zdraví dítěte.

Dislokace kyčelního kloubu

Kam dál?

Děláte to i vy? Dáváte dítěti v obchodě rohlík, nebo pití, aniž by bylo ještě zaplacené? Na to pozor dopouštíte se krádeže!

Je možné, že si Emiráty k záplavám přispěly samy. „Očkovaly“ oblaka

Obrovské neštěstí : Po pádu z okna zemřela maminka dvou malých dětí. Padající tělo nešťastné ženy vyděsilo sousedy

České domácnosti často strádají. Přesto mají majetek v průměru za čtyři miliony

AKTUÁLNĚ : Havárie autobusu plného dětí na Příbramsku. Ten skončil v příkopě převrácený na bok

Další články