Připečená žehlička? Ucpaný odtok v koupelně? Vše jednoduše vyčistíte pomocí obyčejné kuchyňské soli.

2573
Sdílejte

Připálená žehlička

Kdo žehlí ví, jak snadno se žehlící plocha žehličky zašpiní. Nečistoty z prádla se přichytí a jen neochotně se dají vyčistit. Snadné řešení je ve vaší solničce. Žehličku nastavte na nejvyšší stupeň a než se nahřeje, nasypte trochu soli na voskový papír. Takto připravený papír přežehlete. Vaše žehlička bude opět čistá.

Rozbilo se vejce….

Někdy máte prostě obě ruce levé a místo do misky rozbijete vejce na zem. Nic si z toho nedělejte. Stačí vejce posypat solí a po 15 minutách setřít.

Připálená pánev

Připalování jídla na pánev není žádnou novinkou. Mytí a čištění takového nádobí není příliš radostné. Než se rozčílíte, posypte pánev solí, nalijte vodu a pohybujte pánví 10 minut sem tam. Krusty se uvolní a vy je snadno opláchnete. Ukázku najdete ve videu.

Zanesená hubka na nádobí

Ani hodně znečištěnou hubku na nádobí nemusíte hned vyhodit. Nalijte do mísy 2 hrnky vody a přisypte 1/4 hrnku soli. Do směsi namočte špinavou hubku a nechejte přes noc. Ráno uvidíte přímo zázrak.

Ucpaný odtok

Tak to zná asi každý. Při mytí vlasů nebo třeba i pejska se kanálek často ucpe. Jak to snadno vyčistit? Smíchejte 1/4 hrnku jedlé sody a 1/4 hrnku soli. Směs nalijte do odtoku a nechejte 15 minut reagovat. Nakonec zalijte vařící vodou a máte hotovo.

Názorné video, jaké divy umí kuchyňská sůl

Kam dál?

3 originální dárky k Valentýnu, který budou mít zaručený úspěch!

Většina Čechů skladuje vejce špatně. Dává je na dveře lednice. Téměř každá lednice má ve dveřích poličku na vejce

CHCETE MÍT KRÁSNOU A PRODUKTIVNÍ ZAHRÁDKU I V ZIMĚ? Stačí si přečíst pár těchto tipů!

Jak sušit oblečení v interiéru, pokud nemáte sušičku! Tento trik si zamilujete!

Víte jak se dá odemknout nákupní vozík ? Jde to snadno i bez mince a žetonu

Další články