7 špatných návyků, které z vás mohou udělat ztroskotance. Poznáváte se v tom?

3267
Sdílejte

Outsideři milují srovnávání se s ostatními. A vůbec nezáleží na tom, zda se rozhodnete poměřovat s úspěšným či neúspěšným člověkem, protože výsledek vám tak či tak nepřinese nic dobrého.

Pokud se srovnáváte s někým velmi úspěšným, budete se neustále litovat, což výrazně zpomalí váš osobnostní růst. Pokud se budete porovnávat naopak s někým, kdo je míle za vámi, přiměje vás to ospravedlňovat svou nečinnost.

  • Pro náš osobnostní růst je však srovnávání důležité. Neměli byste se však porovnávat s ostatními lidmi, ale se svými minulými já (např. jací jste byli před 5, 10 či 15 lety).

3. Nedůvěra v sebe sama

„Není to moc velké sousto?“ „Může ti to přerůst přes hlavu!“ „Toto není pro mě.“ Toto jsou slova, která pronáší lidé, kteří se příliš bojí. Najít si další zdroj příjmů, naučit se nový jazyk, vzdát kompliment cizímu člověku – všechny tyto činy vyžadují snahu. Je mnohem jednodušší najít si pádnou výmluvu a nepokoušet se svůj život změnit.

  • I samotné přiznání si skutečnosti, že máte potíže, může být prvním krokem k porozumění současné situaci a vypracování akčního plánu. Musíte si uvědomit, že jakékoli překážky, ať už jde o ekonomickou krizi či špatnou konstelaci hvězd, vaši cestu k úspěchu pouze zpomalí, nikoli zcela zastaví.

Pokračování na další straně.

4. Vzdávání se svých cílů a zásad

Mnozí lidé si rádi stěžují na své neštěstí, přebírají názory ostatních, mění svá přesvědčení a cíle několikrát za den, aby je následně mohli při prvním náznaku nesnází zase vzdát. Takový člověk může být například dnes vegetarián, ale zítra může začít odsuzovat ostatní za to, že nejedí maso, protože se jejich tělům nedostává dostatek vitamínu B12.

  • Cíl je maják, který nám ukazuje cestu i v naprosté tmě, a naše zásady jsou plot, který nás na této cestě drží. Roy Disney kdysi řekl: „Není těžké činit rozhodnutí, jakmile víte, jaké jsou vaše hodnoty.“ Když se na cestě objeví problémy, hledají úspěšní lidé jejich řešení, a nikoli nové cíle.

5. Prokrastinování

Kam dál?

Po útoku dvou pitbulů zemřelo na jihu Itálie patnáctiměsíční dítě

Evropský parlament schválil novou směrnici, která ukládá výrobcům povinnost opravovat spotřebiče i po uplynutí zákonné záruční doby

Hrůzný případ odhalili strážníci v zahradní chatce v Hluboké nad Vltavou na jihu Čech. Tři zanedbané děti 5, 7 a 8 let měly hlad a myly se v potoce

Další neštěstí u propasti Macocha : Dozorce věznice se zastřelil a skočil dolů

Jaký je současný život Ivy a Mariana Melišových po Výměně manželek. Věkový rozdíl 27 let není znát, rodina se rozrůstá

Další články