Zima je již za dveřmi a odborníci radí, ať začneme věnovat větší pozornost živočišným tukům. Totiž, tyto výrobky jsou skvělou prevencí před nemocemi a infekcí. Jedním z příkladů je SLANINA! Tuk z čerstvé slaniny obsahuje nepřeberné množství tělu prospěšných vitamínů ( A, D, E a karoten). V těchto zimních měsících pomáhá s imunitou a správné funkci těla. Mnoho lidí se bojí těchto tuků, jelikož si myslí, že jsou nezdravé, není to tak úplně pravda. Ve zdravé míře a lidem, kteří netrpí problémy se slinivkou břišní, játry a trávicím traktem, jsou tyto tuky naopak tělu prospěšné. Proto zdravý denní příjem čerstvé slaniny pro člověka činní 10g – 30g/den. Kyselina arachidonová, která je mimo jiné také obsažená v právě zmiňované slanině je velice prospěšná v metabolismu celé řady rostlin, živočichů a samozřejmě také člověka. V posledních letech se ukazuje, že má pozitivní vliv i na zdraví dětí. Samozřejmě, že slanina také obsahuje cholesterol, ale množství této látky není tak enormní, jak by si někteří mohli myslet. Ve 100g čerstvé slaniny se nachází 70 – 100mg cholesterolu. Pro srovnání: 100g hovězích ledvin obsahuje 1126mg cholesterolu.