Chcete doma čistý vzduch? Pěstujte tyto rostliny a poznejte jejich zázračnou moc.

9207
Sdílejte

Jasmín

Jasmínová vůně je přímo balzámem na duši. Rostlina má pozitivní vliv na spánek, snižuje pocity stresu a úzkosti. Jasmín je prevencí proti nevolnosti i letargii. K mání je také jasmínový olej, který představuje praktickou pomůcku při cestování např. v MHD. Stačí si přivonět a hned se vám uleví.

Levandule

Levandule je skvělá proti molům ve skříni. Kromě toho však její vůně zklidňuje tělo i mysl. Vyrobte si vonné polštáře nebo si vložte snítku do náprsní kapsy. Zlepší vám to náladu, zažene stres a pomůžete i svému mozku. Do ložnice si dejte dva květináče s levandulí a uvidíte, jak se vám bude lépe spát.

Tchýnin jazyk

Tato rostlina je oblíbenou součástí mnoha interiérů. Svěží žlutozelené listy potěší nejedno oko. Tchýnin jazyk je jedinečná přírodní čistička vzduchu. Také pomáhá proti podráždění očí, usnadňuje dýchání a minimalizuje bolest hlavy. Pozor však, jedná se o jedovatou rostlinu s ostrými špičkami listů, o něž se mohou poranit zejména děti. Zvláště citliví jedinci by se neměli dotýkat listů, protože obsahují alkaloidy a saponiny. Ty způsobí podráždění kůže a při požití podráždí trávicí trakt.

Kam dál?

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

„Epidemie“ srdečních selhání. Do roka po odchodu z nemocnice zemře každý pátý člověk po srdečním selhání, každý čtvrtý se k lékařům vrací do měsíce

V Česku je první dětská oběť černého kašle : Zemřelo několikatýdenní miminko

Další články