Perfektní zapečená máslová dýně s pórkem a tymiánem.

2334
Sdílejte

Trocha másla

Jak postupovat?

Dýni si očistíme, přeřízneme napůl a zbavíme ji jadérek. V krájení pokračujeme a celou dýni nakrájíme na menší kostičky. Očistíme si i pórek, ale ten nakrájíme na kolečka. Dýni povaříme ve slané vodě přibližně 6 minut, následně ji vyndáme a necháme vyschnout. Do slané vody pak na dvě minuty vkládáme pórek.

Poté si připravíme formu na pečení, kterou vytřeme máslem, poklademe ji kousky dýně, přidáme pórek a polijeme smetanou. Dochutíme solí, pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem a listy tymiánu. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a pečeme po dobu 25 minut na 200 stupňů Celsia.

Přejeme dobrou chuť!

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články