6 druhů potravin, které vám přivodí deprese. Pozor na ně!

2259
Sdílejte

Kvalitní strava má pozitivní vliv na to, jak člověk vypadá. Kromě toho však jídlo ovlivňuje i naše chování, a to nejen pozitivně, ale také negativně. Bohužel i lahodné a jinak zdravé potraviny mohou způsobit deprese, nebo špatnou náladu ještě více prohloubit. Dnes vám přinášíme výčet 6 druhů potravin, kterým se musí vyhnout zejména lidé, kteří trpí psychickými problémy v podzimním a zimním období.

Agávový sirup

Agávový sirup je prezentován jako zdravá potravina. Stal se velice vyhledávaným produktem mezi vyznavači zdravého stravování. Není však sirup, jako sirup a i zde musíte číst etiketu. U mnoha těchto výrobků je totiž během výroby téměř zcela odstraněna přírodní agávová šťáva. Zůstane pouze fruktóza, která zvyšuje riziko vzniku obezity, vysokého krevního tlaku a dalších civilizačních chorob. Díky tomu dochází ke zhoršování nálady.

Alkohol

Obecně platí, že přemíra alkoholu škodí. I když se v dané chvíli se sklenkou v ruce cítíte příjemně, jakmile euforie vyprchá, bude se i ten pes cítit lépe než vy. Zůstaňte proto raději u jedné skleničky vína a nic se vám nestane.

Kam dál?

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

„Epidemie“ srdečních selhání. Do roka po odchodu z nemocnice zemře každý pátý člověk po srdečním selhání, každý čtvrtý se k lékařům vrací do měsíce

Další články