Láska na první pohled? Rozhodně NEEXISTUJE a tohle jsou DŮVODY, které byste měli znát.

5106
Sdílejte

Romeo a Julie se zamilovali, jakmile se poprvé viděli. Dokonce i nadčasový romantický film Titanic ukázal kouzlo lásky na první pohled, když Jack poprvé uviděl Rose. Pravda je, že láska na první pohled není něco mimořádného. Může to být vysvětleno vědou a věřit v něj může mít negativní sociální dopad. Pojďme se společně podívat na to, proč láska na první pohled neexistuje!

1. Láska na první pohled je vlastně založena na naší osobním zaujatosti.

Všichni máme bezvědomé předsudky a soudit někoho, koho jsme právě potkali během několika sekund, je velmi ovlivněno naší předpojatostí. To je důvod, proč pravděpodobně upadneme do „lásky na první pohled“ s někým, kdo vypadá jako náš stereotyp dokonalého partnera.

2. Naše hormony nastoupí a probudí náš instinkt rozmnožování.

Když nás někdo přitahuje, začnou naše hormony, jako je testosteron a estrogen, pracovat, aby nám řekly, že máme konat. V podstatě je to způsob přírody, jak zajistit, aby lidská rasa nezanikla. Takže okamžitá láska je opravdu jen náš základní instinkt k rozmnožování se.

3. Náš mozek uvolňuje chemikálii, díky níž chceme víc.

Poté, co strávíme intimní čas s někým, kdo se nám líbí, náš mozek uvolní chemikálii zvanou dopamin. Je to silná chemikálie, díky které si myslíme, že naše zkušenost byla úžasná a chceme ji kvůli tomu prožívat znovu a znovu. Přirozeně bychom si mohli myslet, že se to děje pouze proto, že nás láká láska, ale pravda je taková, že chceme pouze to, co si naše tělo žádá, nikdo naše srdce.

Kam dál?

Je možné, že si Emiráty k záplavám přispěly samy. „Očkovaly“ oblaka

Obrovské neštěstí : Po pádu z okna zemřela maminka dvou malých dětí. Padající tělo nešťastné ženy vyděsilo sousedy

České domácnosti často strádají. Přesto mají majetek v průměru za čtyři miliony

AKTUÁLNĚ : Havárie autobusu plného dětí na Příbramsku. Ten skončil v příkopě převrácený na bok

Průzkum ukázal, že Češi jsou ze všech zemí unie k Evropskému parlamentu nejkritičtější

Další články