Hádáte se ve vztahu? Zde je 7 důvodů, proč je to znak opravdové lásky!

9025
Sdílejte

Hádky ve vztahu nemusí vždy znamenat, že je něco špatně. Ba naopak! Podle nedávných průzkumů si až 44 % z dotazovaných párů myslí, že občasná hádka dokáže vyčistit ovzduší a udržet zdravý a dlouhodobý vztah. Proč jsou podle vědců takovéto výměny názorů dobrým příslibem kvalitního vztahu?

© Gigli / Revolution Studios

1. Hádky jsou znakem zralého vztahu

Neustálé odkládání výměny názorů a pocit, že hádkou se nic nevyřeší, je špatné a není to cesta k dlouhotrvajícímu vztahu. Pokud jste schopni jasně a přesně vyjádřit to, co vám vadí, pak je to znak, že hodláte posunout váš vztah na další úroveň. Vyzrálí lidé se nesnaží na sebe pouze bezcílně křičet, ale vznést své námitky, vyposlechnout druhého a najít kompromis.

2. Hádka znamená, že vám na druhém záleží

Asi by bylo jednodušší přivřít oči nad všemi těmi věcmi, co vás na partnerovi štvou. Ale snaha o to věci změnit, aby se váš vztah stal harmoničtějším, je znakem opravdové lásky. Hádání se ale znamená, že jste ve vztahu více angažovaní.

Jen si vzpomeňte, jak často se hádáte se svými rodiči nebo sourozenci? To samé platí pro vašeho partnera. Pokud se hádáte častěji a snažíte se něco změnit, znamená to, že s druhým člověkem počítáte.

© New Girl / 20th Century Fox Television

3. Hádky usnadňují komunikaci

K tomu, abyste ve vztahu vybudovali důvěru, spolu potřebujete mluvit. Být zticha rozhodně ničemu nepomůže. Na druhou stranu byste ale kromě svých námitek měli umět vyslechnout i ty partnerovy, a to opravdu pozorně.

Hádky patří k jedněm z hlavních a nejupřímnějších typů komunikace a posilují pocity důvěry i napojení na druhou osobu. Naučte se komunikovat produktivněji.

4. Hádky jsou zdravé

Psychologové jsou přesvědčeni o tom, že existuje 7 klíčových bodů šťastného a zdravého vztahu. Hádky jsou jedním z nich. Ve skutečnosti je to tak, že pokud se lidé nikdy nehádají, může to vypadat harmonicky, ale ve skutečnosti něco není v pořádku.

Kam dál?

Co ženy hledají v cizích postelích? Prozradili, proč se nejčastěji uchylují k milencům

15letá krasobruslařka dostala porotu do kolen. Její dechberoucí vystoupení stojí na 100 % za zhlédnutí (VIDEO)

Chudá stařenka zdědila obrovské množství peněz! Co potom udělala je krásný příběh: „Jsem stará, na druhém světě je přece potřebovat už nebudu.“

Odkaz všem ženám od psycholožky: Tímto chováním donutíte každého muže, aby udělal vše co chcete!

Šokoval vás zprávou o rozchodu? Použijte jedno jediné MAGICKÉ SLOVO, za pár dní ho máte zpět !

Další články