Díky tomuto skvělému psychologickému triku vám lidé splní jakékoliv vaše přání! Zkusíte ho?

2605
Sdílejte


Vědci přišli na to, jak docílit toho, aby lidé respektovali váš názor, aby k němu vzhlíželi a aby vám splnili to, co vám na očích uvidí – čistě teoreticky. Přesvědčit člověka na internetu je opravdu obtížné. Vědci však přišli na to, že jakmile člověka o něco v reálném životě požádáte nebo mu svůj názor řeknete z očí do očí, je velmi pravděpodobné, že vaší žádosti vyhoví a váš názor pochopí. Jeden z vědců si jednoho dne přečetl v novinách přímluvu jednoho politika. Jeho názory neakceptoval a byl silně proti. Když stejnou přímluvu poté slyšet v rádiu, najednou ji začal rozumět a s názory politika se ztotožnil. Jak je to možné?

Tým vědců tomuto jevu věnoval pozornost a přišel na velmi zajímavý výsledek. Díky studii, kterou provedli s respondenty, přišli na to, že je důležité, jakým způsobem je nám názor prezentován. Když ho vidíme na internetu, většinou s ním nesouhlasíme. Jakmile ho však slyšíme od člověka v reálném životě nebo skrze televizi, telefon či rádio, začneme ho chápat a většinou začneme i souhlasit. Jedna skupina participantů obdržela video se zvukem a obrazem.

Kam dál?

Rodina ztrácí na důležitosti? Nežijeme pospolu, nesdílíme společné hodnoty, sdílení a péči v rámci rodiny řeší služby

Kdy je ten správný čas přestat řídit a varovné signály, které by měly seniory upozornit, že nastal čas zvážit ukončení řízení

Chlapeček zemřel pár hodin po porodu. Nemocnice dala od neštěstí ruce pryč

Pozor při cestě k moři : Chorvati budou přitvrzovat vůči řidičům. Zavádějí nová opatření

Zemřela nejstarší siamská dvojčata Lori a George Schappellovi. Bylo jim 62 let

Další články