Snadná příprava, lahodná chuť: Famózní čokoládové řezy nejen na neděli

8103
Sdílejte

Čokoláda je pochoutkou všech generací. Někdo má rád hořkou, jiný mléčnou, další bílou. Jsou lidé, kteří čokoládu jako takovou nejedí. Raději si dají z ní vyrobený krém či moučník. Pokud také patříte k této skupině, pak vás dneska jistě potěšíme.

Přinášíme vám recept na čokoládový krémový dort. Jeho příprava je snadná a lehce ji zvládne i cukrář – začátečník. Nebudete potřebovat žádné zvláštní ingredience. Jsme přesvědčeni, že všechno máte doma po ruce i v tuto chvíli. Potěšte svou rodinu ještě dnes a pusťte se do pečení.

Ingredience

Korpus

  • 6 vajec
  • 2 polévkové lžíce neslazeného kakaového prášku
  • 5 lžic hladké mouky
  • 5 lžic cukru krupice
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1 dl černé kávy

Krém

  • 4 dl mléka
  • 1 žloutek
  • 8 lžic cukru krupice
  • 4 polévkové lžíce neslazeného kakaového prášku
  • 4 polévkové lžíce hladké mouky
  • 30 dkg másla

Poleva

  • 22 dkg mléčné čokolády
  • půl polévkové lžíce másla

Pracovní postup

Korpus

Oddělte žloutky od bílků. Z bílků a poloviny dávky cukru ušlehejte tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte s druhou polovinou cukru do pěny a přidejte ke sněhu. Mouku smíchejte s kakaem a s práškem do pečiva a přidejte do vaječné pěny. Směs lehce promíchejte a vlijte na plech vyložený pečícím papírem. Troubu vyhřejte na 180◦C a pečte asi 40 minut (dle výkonu vašeho spotřebiče).

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články