Tip: Domácí bramborové krokety. V obchodě už je nikdy nekoupíte!

5216
Sdílejte

Ingredience

  • 0,5 kg brambor
  • 2 vejce
  • 2 dkg másla
  • 3 polévkové lžíce mouky
  • sůl dle chuti

Postup práce

Brambory očistěte a nakrájejte na větší kostky. Vložte je do vařící osolené vody a uvařte doměkka. Poté slijte vodu do hrnku a brambory rozmačkejte na hustou kaši. Hustotu regulujte odlitou vodou.

Kaši nechejte vychladnout tak, aby byla pro další práci vlažná. Přidejte změklé máslo, vejce a mouku. Osolte, popřípadě opepřete dle chuti a řádně propracujte těsto. Vytvarujte krokety nebo válečky, obalujte je ve strouhance a usmažte po obou stranách dozlatova. Dobrou chuť.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články