5 jídel a nápojů, které kdysi byly na lékařský předpis. Jak na tom jsou nyní?

2504
Sdílejte

Tímto krokem se jim podařilo způsobit malou „revoluci“ v gastronomii. Následně začali vydávat a vyrábět lupínky ve velkém a pod značkou Kellogg’s Corn Flakes je distribuovali v rámci zmíněného ozdravného balíčku Grahamova dieta. Měli prý pomáhat s těžkostmi a při snižování tužeb spojených s „morálně destruktivní“ životasprávou. Úplně se to ale nikdy ověřit nepovedlo.

Pokračování na další straně.

Coca-Cola


Jeden z nejznámějších nápojů na světě. Kdysi to ale nebyla ta sladká pochoutka, kterou milují miliony a stovky milionů lidí po celém světě. Původní kola měla název Pemberton’s French Wine Coca a mimo jiné obsahovala ořechy, víno, kofein a kokain. Údajně měl mít tento nápoj takové účinky, že bez problémů odstranil impotenci i nervové těžkosti.

Tento nápoj byl následně kvůli obecnému zákazu alkoholu nedostupný, nicméně drogy, a mezi nimi i kokain, zakázané nebyli. Jeho autor Pemberton se tedy rozhodl, že vytvoří verzi bez vína a vyšlo to: použil cukrový sirup, nápoj nazval Coca-Cola a populární začal být až v době, kdy jeho autor nebyli mezi živými. Tehdy se také tvrdilo, že má povzbuzující účinky a tlumí bolest hlavy. I dnes je to častý přítel těch, jež úpí s kocovinou.

7UP


Kam dál?

Osmi měsíční Daliborek onemocněl rakovinou a prodělal několik operací mozku. Přesto se stále usmívá a dělá rozdává radost

VELKÉ NEŠTĚSTÍ v USA : Do řeky se zřítil obří čtyřproudový silniční most i s auty! Předtím do něj narazila nákladní loď. Pátrá se po obětech

Kvůli nedostatku pozornosti žárlivá kočka předstírala zranění. Majitelku její trik přišel draho

V Bohnické léčebně zaklekl policista pacienta, který poté zemřel

V Praze málem došlo k neštěstí. Dvouletá holčička balancovala v otevřeném okně bytu, zatímco matka tvrdě spala

Další články